Albanië keurt licentieregeling voor crypto-exchanges goed

Albanië keurt licentieregeling voor crypto-exchanges goed

De financiële toezichthouder van Albanië heeft een nieuw licentie voor cryptocurrency brokers goedgekeurd.

 

gedistribueerde grootboektechnologie

De nieuwe wet verwijst op zijn beurt naar exchanges die gebruikmaken van gedistribueerde grootboektechnologie. Deze brokers gebruiken blockchains met digitale tokens, digitale activa en fiat-valuta's gebruiken.

Onder het licentiesysteem vallen DLT-exchanges in een van de 3 categorieën; degenen die alleen digitale activa en digitale tokens gebruiken, degenen die fiat en virtuele valuta gebruiken en degenen die digitale effecten verhandelen. Op basis van de benodigde documentatie van exchanges word er gekeken deze een licentie zullen ontvangen. 

 

Beschermen van investeerders en publiek

Alle beslissingen omtrent de aanvragen zullen gebaseerd zijn op de bescherming van retailtraders. Hiernaast is het gebaseerd op het bevorderen van stabiliteit en transparantie van financiële markten, het zorgen voor naleving van de wet, adequate beveiligingssystemen en bescherming tegen cyberaanvallen. De beheerder van het bedrijf, de raad van bestuur, de raad van commissarissen en andere belangrijke belanghebbenden zullen ook worden beoordeeld volgens de verordening.

Om aan een licentie te komen moeten bedrijven hiernaast beschikken over voldoende kapitaal. Alhoewel de eerste versie van de wet op 1 september 2020 ingegaan is, zijn nog niet alle benodigde statuten geïmplementeerd. Er wordt hierdoor nog niet gehandhaafd op de wet. Verwacht wordt echter dat dit op korte termijn zal gebeuren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws