12.000 Braziliaanse bedrijven hebben crypto op de balans

12.000 Braziliaanse bedrijven hebben crypto op de balans

Het aantal bedrijven met cryptocurrencies op de Braziliaanse balans bereikte in augustus een recordhoogte. Het record werd gevestigd in een tijd waarin het vertrouwen in cryptocurrencies toenam en de inflatie nog alle kanten opspringt.

 

12.053 bedrijven bezitten cryptocurrencies

In Nederland is dit momenteel bijna ondenkbaar, maar in Brazilië hebben volgens de lokale belastingdienst 12.053 bedrijven cryptocurrencies op hun balans staan. Vergeleken met juli was augustus 6,1% hoger, aangezien er toen 11.360 bedrijven waren. Bitcoin is de meest populaire cryptocurrency, gevolgd door Tether (USDT), die ze misschien willen gebruiken om te ontsnappen aan inflatie via de dollar.

Het aantal Braziliaanse individuen dat cryptocurrencies bezit, daalde van juli tot augustus. In totaal bezitten nu 1,3 miljoen Brazilianen cryptocurrencies. Dit is ongeveer 0,5% ten opzichte van de totale bevolking van 212,6 miljoen inwoners. Brazilië is nog steeds een beetje een teleurstelling als het gaat om adoptiepercentages, maar die van het bedrijfsleven is opnieuw indrukwekkend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws