Bitcoin daalt sterk na banenrapport uit Amerika

Bitcoin daalt sterk na banenrapport uit Amerika

Terwijl de historisch oktober-prijzen stegen, worden de Bitcoin-prijzen vandaag rood. De prijs van 's werelds grootste cryptocurrency is teruggevallen tot onder het psychologische niveau van $20.000 en handelt op het moment van schrijven rond de $19.400. Dat betekent dat de prijs vandaag met ongeveer 3% is gedaald.

 

Niet alleen de Bitcoin-prijs staat vandaag in het rood. Bijna de hele cryptomarkt ziet rode daily candles. Zo daalden de prijzen van Solana, Cardano en Ethereum met ongeveer 2% en verloor de prijs van het BNB-token zelfs meer dan 4% van zijn waarde. De prijsdaling zorgt ervoor dat ook de totale waarde van de gehele cryptomarkt onder de $1 biljoen zakt. De enige top 10 token in het groen is XRP

 

Wat is de reden van de prijsdaling?

De huidige prijsdaling wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het banenrapport dat vandaag is vrijgegeven door het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Uit het rapport blijkt dat de VS in september nog eens 263.000 banen hebben toegevoegd. Als gevolg hiervan daalde de werkloosheid tot 3,5%.

De Amerikaanse economie is nog steeds erg sterk, hoewel de banengroei is vertraagd ten opzichte van de 315.000 banengroei in augustus. Dit lijkt misschien goed nieuws, maar voor veel beleggers is het dat niet. Dit vergroot de kans dat de Fed de rente zal blijven verhogen. Dit is slecht nieuws voor zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws