Binance kan dit jaar meer dan $1 miljard uitgeven aan overnames

Binance kan dit jaar meer dan $1 miljard uitgeven aan overnames

Binance en oprichter en CEO Zhao "CZ" Changpeng zei dat 's werelds grootste exchange voor digitale activa dit jaar meer dan $ 1 miljard kan besteden aan overnames en investeringen, ondanks wat een langdurige bearmarket lijkt te worden. 

 

De gang van zaken

Binance heeft tot nu toe dit jaar $ 325 miljoen toegezegd aan 67 projecten, vergeleken met $ 140 miljoen voor 73 projecten in 2021. Dat houdt geen rekening met een mogelijke investering van meer dan $ 200 miljoen in het mediabedrijf Forbes en $ 500 miljoen aan financiering voor Elon Musk's overname van Twitter Inc, die naar volgend jaar kan doorschuiven als het überhaupt lukt. 

Terwijl collega-cryptomiljardair Sam Bankman-Fried al dit hele jaar verschillende high-profile lenders en brokers als Voyager Digital aan het opkopen is, heeft Zhao een meer ingetogen aanpak gekozen door zich te richten op gebieden als decentralised finance en NFT's. Binance, dat ook een bod had uitgebracht op Voyager, heeft dit jaar geen failliete crypto bedrijven gekocht.

 

Wat valt er te werven

"We hebben de afgelopen maanden wel veel geldschieters bekeken, want daar zitten alle problemen," zei Zhao deze week in een interview. "Veel van hen nemen gewoon het geld van een gebruiker en geven het aan iemand anders. Er is niet veel intrinsieke waarde. Wat valt er in dat geval te verwerven? We willen echte producten zien die mensen gebruiken."
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws