Mt. Gox curator stelt registratietermijn in voor schuldeisers om hun Bitcoin compensatie aan te vragen

Mt. Gox curator stelt registratietermijn in voor schuldeisers om hun Bitcoin compensatie aan te vragen

Schuldeisers van de failliete cryptocurrency exchange Mt. Gox komen weer een stap dichter bij het ontvangen van hun geld. 

 

De curator die het faillissement van Mt. Gox behandelt, Nobuaki Kobayashi, heeft in een recente aankondiging laten weten dat schuldeisers van de failliete beurs hun informatie moeten registreren en terugbetalingsmethoden moeten selecteren in een online systeem voor het indienen van claims. 

Schuldeisers van Mt. Gox hebben tot 10 januari 2023 de tijd om het proces te voltooien, aldus de curator van de beurs. Volgens de aankondiging zullen de betalingen worden gedaan via verschillenden methode. Doormiddel van crypto exchanges,  payment server providers en door bankoverschrijvingen. 

 

Vereisten voor terugbetaling

Schuldeisers moeten wel kunnen aantonen dat ze recht hebben op de vergoeding. ze zullen verschillende informatie moeten verstrekken in een Mt. Gox "claims" platform en zelf de registratie uitvoeren. Als niet aan de eisen wordt voldaan, zal de schuldeiser de verschuldigde terugbetaling niet ontvangen. 

Kobayashi zei dat zijn bedrijf, evenals andere bij de terugbetaling betrokken partijen, alle claims uit de registratie zullen doorlopen om ervoor te zorgen dat kwaadwillenden het proces niet belemmeren. 

 

Het Mt. Gox fiasco

Slachtoffers van het Mt. Gox fiasco verloren miljarden dollars. De crisis choqueerde destijds de cryptocurrency ruimte, waarbij velen de nieuwe ontwikkelingen van de Mt. Gox zaak in de gaten hielden. 

Dit komt omdat maar liefst 140.000 Bitcoins werden vrijgegeven aan de curator om schuldeisers terug te betalen nadat deze eind vorig jaar een compensatiemodel was goedgekeurd. 

Een rechtbank in Tokio bevestigde ook het compensatiemodel, waardoor de curator van Mt. Gox het plan als definitief en bindend beschouwde. Naar verwachting zal het nog wel even duren voordat Kobayashi de fondsen aan alle schuldeisers zal overmaken. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws