MakerDAO gaat $500 miljoen investeren in Amerikaanse staatsobligaties

MakerDAO gaat $500 miljoen investeren in Amerikaanse staatsobligaties

MakerDAO, 's werelds grootste decentrale financiële (DeFi) leningprotocol, kondigde donderdag een plan aan om $500 miljoen te investeren in kortlopende Amerikaanse schatkistobligaties en investment-grade bedrijfsobligaties. 

 

Het plan houdt in dat 400 miljoen dollar van de activareserves van de organisatie in Amerikaanse staatsobligaties wordt gestoken, en 100 miljoen dollar in bedrijfsobligaties. Een proeftransactie van $1 miljoen is al afgerond, de rest volgt spoedig. 

"De 80-20 verdeling tussen treasuries en obligaties bleef de favoriete benadering tijdens het stemproces," zei MakerDAO Growth hoofd Nadia Alvarez in een verklaring. ,

 

Why?

De aanzet tot de investering lijkt een poging om de miljarden dollars aan fondsen die DAI, de native stablecoin van MakerDAO, als onderpand gebruiken te diversifiëren. Tegelijkertijd probeert het manieren te vinden om die fondsen rendement te laten opleveren. Momenteel is het grootste deel van Maker's $9 miljard aan DAI onderpand vastgezet in USDC, een stablecoin die, door het ontwerp, nul rendement op investering biedt. 

"Het genereren van rendement op de activareserves van MakerDAO maakt het mogelijk om de mogelijkheden van het protocol te vergroten en de mogelijkheid om kapitaalinvesteringen veilig te stellen," zei de organisatie vandaag in een verklaring.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws