EU komt met nieuwe sancties tegen Rusland, betalingen in crypto van Russische rekeningen ook niet meer welkom

EU komt met nieuwe sancties tegen Rusland, betalingen in crypto van Russische rekeningen ook niet meer welkom

De Europese Unie heeft online een nieuwe verklaring uitgegeven, waarin een nieuwe reeks aan Rusland opgelegde beperkingen wordt geschetst.

 

 

De EU vaardigt nieuwe sancties uit tegen Rusland

De Europese Unie heeft op 6 oktober een nieuwe persverklaring uitgegeven, waarin de organisatie een verbod heeft ingesteld op alle cryptobetalingen vanaf Russische rekeningen. De nieuwe reeks sancties omvat een verbod op alle crypto-activa en bewaardiensten, ongeacht het bedrag dat in de crypto-portefeuilles van de gebruikers is opgeslagen.

De nieuwe sancties werden ingevoerd in het kader van de escalerende oorlogssituatie in Oekraïne, waarbij Russische troepen onlangs de annexatie van vier Oekraïense gebieden hebben aangekondigd. 

 

Crypto en Rusland 

Rusland heeft altijd grote belangstelling getoond voor het nastreven van crypto-gerelateerde betalingen om grensoverschrijdende betalingen uit te voeren. Volgens een recent rapport van Kommersant had de onderminister van Financiën van Rusland, Alexei Moiseev, in samenwerking met de Centrale Bank van Rusland eerder afgesproken om een beleid op te stellen gericht op het bevorderen van grensoverschrijdende cryptobetalingen in de regio.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws