Amerikaanse vacatures kelderen, wat betekent dat voor Bitcoin?

Amerikaanse vacatures kelderen, wat betekent dat voor Bitcoin?

Het aantal nieuwe vacatures op de Amerikaanse markten daalde met 6,2%. Wat staat de Amerikaanse markt en Bitcoin te wachten?

 

Het is de 2e grootste daling in de Amerikaanse geschiedenis tot nu toe. De sector gezondheidszorg en sociale bijstand zag een van de minste vacatures. Juli had bijna twee vacatures voor elke werkloze. Dat is nu gedaald tot 1,7. Werkgevers zullen meer te zeggen hebben nu de vraag naar arbeid op de markten snel afneemt.

 

Zal de werkloosheid in de Amerikaanse economie stijgen?

Ondanks twee opeenvolgende kwartalen van een negatief BBP staat de Amerikaanse arbeidsmarkt sterk, met de laatste werkloosheidsgegevens op 3,7%. De daling van het aantal nieuwe vacatures is echter een vroeg teken dat de Amerikaanse economie de werkloosheid in de komende maanden zou kunnen zien toenemen.

De FED verhoogt agressief de rente om de inflatie te beteugelen tot haar doel van 2%. Daardoor wordt de vraag op de arbeidsmarkt krapper.

Als de werkloosheid toeneemt, neemt de koopkracht van mensen af. Er zal minder vraag zijn naar diverse grondstoffen. Mensen zullen op hun uitgaven gaan letten, waardoor de inflatiecijfers omlaag gaan.

 

Wat is het effect op Bitcoin?

Als de werkloosheid toeneemt, kan de economie in een recessie terechtkomen. Een recessie is een periode van afname van economische activiteiten. Winkeliers houden liever contant geld bij de hand dan het op de markten te investeren. Ze kiezen er misschien voor om zeer volatiele beleggingsinstrumenten zoals Bitcoin te vermijden.

Historisch gezien is de afname van nieuwe vacatures grotendeels gecorreleerd met de koers van de S&P 500. In de grafieken is te zien dat de S&P 500 en de baanopeningen in 2003, 2009 en de recente bearmarkten van 2020 in bijna dezelfde periode een dieptepunt bereikten.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws