Meer dan $4 miljard is witgewassen via gedecentraliseerde beurzen, cross-chain bridges en coin-swap diensten

Meer dan $4 miljard is witgewassen via gedecentraliseerde beurzen, cross-chain bridges en coin-swap diensten

Criminelen hebben in toenemende mate gedecentraliseerde exchanges (DEXs), cross-chain bridges en coin-swap diensten gebruikt voor het witwassen van geld, zo blijkt uit een nieuw rapport van blockchain analysebedrijf Elliptic. Criminelen hebben tot nu toe meer dan $4 miljard aan illegale crypto witgewassen via de drie diensten sinds 2020.

 

"Deze uitbreiding van blockchaintechnologie biedt veel mogelijkheden voor criminaliteit," stelt het Elliptic-rapport, waarbij wordt gewezen op de mogelijkheid om transacties gemakkelijk te verdoezelen en illegale funds te verplaatsen zonder de anti-money-laundering (AML), know-your-customer (KYC) en identiteitsverificatie barrières waarmee ze anders bij een traditionele brokers of platformen te maken zouden krijgen. "Alle virtuele asset diensten lopen daarom het risico van wat bekend staat als het 'cross-chain probleem'." 

Als criminelen tokens omzetten in andere tokens en bridges gebruiken om de fondsen te verplaatsen van het ene netwerk naar het andere, zou het erg moeilijk zijn om dit te onderzoeken, zegt Elliptic, "en in veel gevallen zou het niet succesvol of onhaalbaar blijken."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws