Crypto automaten steeds populairdere methode voor oplichting

Crypto automaten steeds populairdere methode voor oplichting

De Amerikaanse FBI heeft gewaarschuwd voor versleutelde geldautomaten die door oplichters wordt gebruikt om geld van slachtoffers te innen.

 

Documenten van de FBI

De FBI heeft een document met de titel "Cryptocurrency Investment Schemes" vrijgegeven. Het onthulde dat oplichters zich vaak voordoen als verloren vrienden of potentiële romantische partners om zoveel mogelijk geld van hun slachtoffers te stelen.

In het begin deden ze alsof ze aardig waren en hadden ze zogenaamde "echte interesse" in hen. Ze doen dit echter alleen om het vertrouwen van het slachtoffer te winnen. Daarna introduceerden ze geleidelijk investeringsdiscussies en gebruikten het om geld te stelen. Volgens de FBI is de kans dat slachtoffers hun geld, of een deel ervan, terugkrijgen nul.

 

geldautomaten steeds populairder 

Toch merkte de FBI op dat oplichters steeds vaker geldautomaten met cryptocurrency gebruiken om geld over te maken. Andere bekendere methoden zijn ook nog steeds in gebruik, zoals bankoverschrijvingen en prepaidkaarten.

Helaas gebruiken oplichters al lang geldautomaten met cryptocurrency die zich voordoen als overheidsfunctionarissen, wetshandhavers of werknemers van lokale bedrijven en slachtoffers dwingen om ze te betalen. Dit is onder het mom van het betalen van rekeningen of onbetaalde belastingen om verdere boetes te voorkomen.

Er zijn nu ongeveer 33.500 cryptocurrency-gerelateerde geldautomaten wereldwijd. De overgrote meerderheid van hen (ongeveer 87%) bevindt zich echter in de Verenigde Staten. Het is dus geen verrassing dat de meeste van deze zwendelpraktijken plaatsvinden in de VS.

Ten slotte dringt de FBI er bij iedereen op aan om "de geldigheid van elke investeringsmogelijkheid te verifiëren" die dit soort mensen introduceren. Bovendien moet iedereen op zijn hoede zijn voor domeinen die legitieme crypto-exhanges en verkeerd gespelde URL's nabootsen. Ook alleen apps downloaden als ze hun legitimiteit niet kunnen verifiëren. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws