Ark Invest analist zegt dat cryptomarkt zijn bearmarket voltooit heeft

Ark Invest analist zegt dat cryptomarkt zijn bearmarket voltooit heeft

Yassine Elmandjra, analist bij het Amerikaanse beleggingsbeheerbedrijf Ark Invest van CEO Cathie Wood, beweert dat de cryptocurrency markt waarschijnlijk bezig is zijn downtrend te voltooien op basis van de netto gerealiseerde winst-verlies verhouding van Bitcoin. 

 

 

YassineAfbeelding door @yassineARK 

 

De formule berekent de netto omvang van de winst of het verlies dat alle hodlers in afwachting van hun coins hebben gerealiseerd. 

De kostenbasis van Bitcoin op korte termijn daalde voor de vierde keer in de geschiedenis onder de kostenbasis op lange termijn. Dit is weer een indicator dat de markt waarschijnlijk een bodem heeft bereikt, aldus Elmandjra. 

Voorlopig zit de prijs van Bitcoin vast in het bereik tussen $19.000, het niveau dat zijn kostenbasis voor beleggers vertegenwoordigt. De strijd gaat ondertussen door sterke holders en een ongunstige macro-economie. 

 

Sterke Dollar

Een sterke Amerikaanse dollar drukt op wereldvaluta's en grote Europese banken, waardoor er sterke onzekerheid op de markten heerst. Bovendien zal de Amerikaanse Federal Reserve waarschijnlijk doorgaan met het verhogen van de rente. 

De beslissing rente verhogen of rente verlagen gaat een grote invloed hebben op de prijsactie van Bitcoin op de middellange termijn, zegt Elmandjra. 

De grootste cryptocurrency wist dinsdag het niveau van $20.000 terug te winnen, maar de meest recente prijsopleving werd gevoed door wat relief in de S&P 500.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws