Ex-CEO Mashinsky nam 10 miljoen dollar op vóór het faillissement van Celsius

Ex-CEO Mashinsky nam 10 miljoen dollar op vóór het faillissement van Celsius

Celsius Network oprichter en ex-CEO Alex Mashinsky nam $ 10 miljoen op voordat het bedrijf de opnames van klanten bevroor en uiteindelijk failliet ging, meldt de Financial Times.

 

De FT citeert mensen die bekend zijn met de zaak en meldt dat Mashinsky de $10 miljoen in mei opnam. Opnames werden op 12 juni bevroren vanwege zorgen van klanten over de crypto bear market en de financiële stabiliteit van de crypto lender. 

Mashinksy en zijn familie hadden voor 44 miljoen dollar aan crypto-activa geblokkeerd bij de crypto lender na zijn uittreding vertelde een woordvoerder aan FT.

"Midden tot eind mei 2022 nam de heer Mashinsky een percentage van de cryptocurrency op zijn rekening op, waarvan een groot deel werd gebruikt om staats- en federale belastingen te betalen. In de negen maanden voorafgaand aan die opname stortte hij consequent cryptocurrency in bedragen die in totaal overeenkwamen met wat hij in mei opnam," aldus de woordvoerder.

Mashinsky richtte Celsius mede op in 2017, en de firma bereikte eind 2021 een waardering van $ 3 miljard. De firma vroeg op 18 juli faillissement aan en is sindsdien verwikkeld in juridische procedures. 

Het Vermont Department of Financial Regulation beweerde zelfs dat de firma een Ponzi-achtig scheme runde en dat de fondsen van klanten niet veilig waren - ondanks dat de firma gebruikers verzekerde dat ze dat wel waren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws