Beleggers dumpen Euro's en Ponden voor in Bitcoin & Ethereum

Beleggers dumpen Euro's en Ponden voor in Bitcoin & Ethereum

te midden van de ineenstorting van meerdere fiatvaluta's wereldwijd, lijkt de cryptocurrency markt stand te houden, waardoor beleggers hun blik in plaats daarvan richten op digitale activa als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

 

Beleggers in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie verkopen hun ponden (GBP) en euro's (EUR) om Bitcoin te kopen, volgens de gegevens en grafieken die het cryptomarktinformatieplatform Messari op 29 september publiceerde.

Het platform legde uit dat:

"Omdat deze individuen uit het VK en de EU de waarde van hun valuta zien instorten, verkopen ze effectief het pond en de euro voor Bitcoin. Als dit slechts een handel was om de volatiliteit te vangen, dan zouden we soortgelijke pieken hebben gezien in mei 2021 en zeker in maart 2020."


Beleggers die EUR en GBP verkopen voor Bitcoin. Bron: Messari

Volgens de grafiek die zich uitstrekt tot 27 september, heeft het dagelijkse volume aan Bitcoin dat in EUR is gekocht 50.000 bereikt in de week tussen 22 en 27 september, en hetzelfde cijfer wordt gemeld voor BTC-aankopen die in Pond Sterling zijn gedaan.

 

Ethereum ook in de smaak

Tegelijkertijd zei het crypto-analyseplatform dat beleggers ook hun EUR en GBP fiat inruilen voor Ethereum, maar wel op kleinere schaal dan Bitcoin. 

Volgens de tweet die Messari op 30 september plaatste:

"Ethereum zag individuen uit het VK en de EU hun fondsen roteren naar ETH, maar niet in dezelfde mate als Bitcoin. Ethereum volumes piekten ten opzichte van GBP, maar deze pieken waren vergelijkbaar met vele gezien op onbewogen handelsdagen eind 2020 en begin 2021."

Beleggers verkopen EUR en GBP voor Ethereum. Bron: Messari

Ondertussen heeft het handelsvolume van Bitcoin en Britse pond op beurzen een recordhoogte bereikt van $881 miljoen vanaf 26 september, waarmee het cijfer dat historisch gezien op ongeveer $70 miljoen per dag stond, wordt overtroffen,.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws