Studie: De populariteit van cryptocurrency bij Amerikaanse beleggers neemt af

Studie: De populariteit van cryptocurrency bij Amerikaanse beleggers neemt af

In 2022 voelt slechts ongeveer 21% van de Amerikanen zich comfortabel bij het investeren in cryptocurrency, volgens het onderzoek van Bankrate in september. Dat is een daling ten opzichte van 35% in 2021.

 

Hoewel het comfortniveau daalde bij beleggers over de generaties heen, was de daling het sterkst onder millennials. Bijna 30% van de Amerikaanse beleggers tussen 26 en 41 jaar voelt zich comfortabel in 2022, tegen bijna 50% in 2021.

De daling is niet verrassend, gezien het feit dat bijna $ 2 biljoen van de hele cryptomarkt is afgeveegd sinds november 2021.

"Handelaren van elk actief zijn fair-weather fans, en met belangrijke cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum met meer dan 70% gedaald ten opzichte van hun all-time highs, is het geen wonder dat de glans van deze munten af is," vertelt James Royal, principal reporter bij Bankrate, aan CNBC.

"Dalende cryptoprijzen helpen de zaak niet om meer mensen naar crypto te trekken," voegt hij eraan toe.

Aanvankelijk was de belangstelling van veel jonge beleggers voor crypto te danken aan de "het snelle geld" waarbij het leek alsof je snel veel geld kon verdienen, zegt Royal: "Veel jonge beleggers begrijpen niet wat ze kopen, maar ze zien de prijs stijgen, en dus willen ze meedoen."

 

"Sommige mensen winnen de loterij, maar rijkdom wordt in de loop der tijd opgebouwd en is bereikbaar voor degenen die gedisciplineerde beleggers kunnen zijn,"

James Royal, principal reporter bij Bankrate

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws