Rusland draait 180 graden met betrekking tot cryptomining

Rusland draait 180 graden met betrekking tot cryptomining

Russische ambtenaren zijn van plan cryptocurrency mining te legaliseren in gebieden met extra elektriciteit. Een recente kaart van een specialist in de crypto-industrie toont de gebieden waar Moskou mijnbouw het meest waarschijnlijk zal toestaan en zal verbieden.

 

Industriële activiteit zal alleen worden toegestaan in gebieden van het grote land die de capaciteit hebben om meer elektriciteit te produceren dan ze nodig hebben, volgens wetgevers die dit proberen af te ronden.

Het was Anatoly Aksakov, het hoofd van de parlementaire Commissie Financiële Markt, die voorstelde om crypto-mining verboden te houden in gebieden met ernstige energietekorten. Hij belooft dat een wetsvoorstel om het verbod op cryptocurrency mining op te heffen binnenkort bij de Staatsdoema (Russisch parlement) zou worden ingediend. Daarnaast deed hij een suggestie over het reguleren van mijnbouw en cryptocurrency.

Volgens Roman Nekrasov, medeoprichter van de ENCRY Foundation, zal mijnbouw worden toegestaan in gebieden met waterkracht- en kerncentrales. Cryptominers worden verwacht in gebieden als Saratov, Tver, Leningrad en Smolensk die kerncentrales hebben en Irkutsk Oblast en Krasnoyarsk Krai, die verschillende waterkrachtcentrales hebben. Regio's als Moskou, Oblast Moskou, Krasnodar Krai en Belgorod Oblast, die te kampen hebben met energietekorten, zullen logischerwijs mijnbouw echter nog steeds verbieden.

De stichting ENCRY vertegenwoordigt IT-bedrijven in Rusland die diensten verlenen op het gebied van technologie en blockchain.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws