Robinhood brengt de eerste stablecoin USDC naar zijn platform

Robinhood brengt de eerste stablecoin USDC naar zijn platform

Robinhood Markets Inc zei woensdag dat het zijn krachten heeft gebundeld met cryptofirma Circle om klanten de mogelijkheid te bieden om stablecoin USD Coin (USDC) te kopen en te verkopen op het platform van de broker, aldus Reuters

 

De toevoeging van USDC brengt het totale aantal coins dat beschikbaar is om via Robinhood Crypto te kopen en te verkopen op 17, en USDC is de eerste stablecoin die op de app wordt genoteerd.

USDC, dat voornamelijk wordt uitgegeven door Circle, is de op een na grootste stablecoin met meer dan $ 50 miljard in omloop op dit moment. USDC reserves worden volledig gedekt door contant geld en kortlopende Amerikaanse treasuries, aldus het bedrijf.

De brokerage voegde eraan toe dat klanten USDC kunnen opnemen op ethereum en polygon via de Robinhood Wallet, die gisteren in bèta is gelanceerd voor 10.000 iOS-gebruikers die op de wachtlijst stonden.

De twee bedrijven werken ook nauw samen om aangepaste educatieve programma's te ontwikkelen en te bouwen om klanten de basisbeginselen over USDC en Circle te leren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws