China's centrale bank zegt de strijd tegen Bitcoin-transacties te winnen

China's centrale bank zegt de strijd tegen Bitcoin-transacties te winnen

De People's Bank of China (PBOC) is gericht op haar hardhandige pogingen om Bitcoin-transacties uit te sluiten voor de financiële stabiliteit. En nu zegt het dat het er aardig in aan het slagen is. 

 

Bedreiging voor China


China's centrale bank ziet virtuele valutatransacties als een bedreiging voor de financiële veiligheid en de kapitaalcontrole van de natie. Dit komt op een moment dat China te maken heeft met een vertragende economie en een vastgoedcrisis.

Het aandeel van China in de wereldwijde Bitcoin-transacties daalde in maart tot 10%. Dit is een enorme daling ten opzichte van de piek van 90% in 2017, zei het Bureau.

De centrale bank van het land zei ook dat het zijn strijd nog verder voert door te stellen dat cryptocurrencies en peer-to-peer (P2P) transacties allemaal bedreigingen zijn voor het bankenstelsel.

Dit alles maakt deel uit van een voortdurende crypto-aanpak door de overheid. Vorig jaar verbood China alle cryptocurrency handel en mining activiteiten. En in april verbood het het gebruik van NFT's (non-fungible tokens) als financiële activa. China verbood vijf jaar geleden ook initial coin offerings (IPO's).

 

Raar maar waar 

Toch staat China ondanks deze inspanningen nog steeds in de top tien van landen binnen de Global Cryptocurrency Acceptance Index, volgens een rapport van Chainalysis. Het rapport suggereerde dat China's cryptoverbod "ineffectief" of "losjes gehandhaafd" is geweest. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws