ECB-presidente zegt dat Europa een grenzeloze digitale euro nodig heeft

ECB-presidente zegt dat Europa een grenzeloze digitale euro nodig heeft

President van de Europese Centrale Bank (ECB) Christine Lagarde zegt dat Europa een grenzeloze en gereguleerde digitale euro nodig heeft. Largade's opmerkingen komen op een moment dat landen over de hele wereld de mogelijkheid en haalbaarheid van een CBDC onderzoeken.


Christine Lagarde wil een grenzeloze digitale euro

Christine Lagarde maakte de opmerking woensdag terwijl ze sprak op het Frankfurt Forum on US-European GeoEconomics in Duitsland. 

Lagarde zei dat een grenzeloze eigenschap voor de digitale Euro zal helpen eventuele zorgen of moeilijkheden op te lossen die zouden kunnen voortvloeien uit grensoverschrijdende betalingen, mocht de ECB (Europese Centrale Bank) kiezen voor een restrictieve versie voor de CBDC.

De 66-jarige Franse advocate benadrukte vooral het grenzeloze kenmerk van digitale activa. Ze merkte op hoe dit kenmerk grensoverschrijdende verrekeningen heeft bevorderd. Desondanks merkte Lagarde op dat digitale activa niet "de grens mogen overschrijden" en wees op de noodzaak van goede regelgeving.

 

De ECB heeft haar plannen om een CBDC te lanceren al bekendgemaakt.

In antwoord op opkomende zorgen merkte Lagarde op dat de digitale euro niet zou dienen als ultiem substituut voor hard geld. Dat komt volgens haar omdat de meeste mensen gewend zijn aan echte bankbiljetten.

Bovendien probeerde ze de zorgen over de privacy als gevolg van de invoering van een digitale euro weg te nemen met een verzekering van privacybescherming, mocht de ECB uiteindelijk overwegen er een in te voeren.

De centrale bank heeft in het verleden haar plannen om een CBDC te overwegen kenbaar gemaakt. Vorig jaar keurde de ECB officieel een onderzoeksfase goed voor haar CBDC die tot 2 jaar zou kunnen duren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws