Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen klaar voor vertrek

Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen klaar voor vertrek

De minister van Financiën van de regering Biden zal na de midterms de regering verlaten. Axios meldt dat het vertrek van Yellen een enorme shuffle in het economische team van de president kan beginnen. 


De Verenigde Staten van Amerika maken momenteel een macro-economische crisis door. Marktdeelnemers hebben Yellen bekritiseerd vanwege haar onderschatting van de financiële situatie. 

Het vertrek van Janet na de midterms is nog onduidelijk. Elke potentiële kandidaat voor een kabinetsfunctie moet bevestigd worden door de Senaat. De midterm verkiezingen zullen bepalen welke politieke partij het wetgevende orgaan na 8 november zal controleren. Als de Republikeinen na de verkiezingen de Senaat beheersen, kan dat het plan van de regering voor een herschikking belemmeren.

Opiniepeilingen laten momenteel zien dat de democratische partij van de president aan de leiding gaat in de senaatsrace.

 

De invloed van Janet Yellen op crypto

Het Amerikaanse ministerie van Financiën is een belangrijke positie voor de mogelijke adoptie van crypto in de VS. Het Office of Foreign Assets Control was onlangs in het nieuws vanwege het censureren van cryptomixer, Tornado Cash. Het OFAC is een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Financiën en het censureerde Tornado vanwege vermeende witwasactiviteiten. 

Yellen heeft ook enkele anti-crypto-opmerkingen gemaakt. Ze adviseerde tegen het gebruik van Bitcoin als onderdeel van pensioensparen. In een andere toespraak wees ze op de verschillende risico's van cryptotechnologie. Tijdens de cryptowinter benadrukte ze de noodzaak van cryptoregulering na de Terra-LUNA crash.

Yellen speelt ook een belangrijke rol in de macro-economie van het land. In een recente opmerking stelt Yellen dat ze geen grillige marktwerking ziet. Marktdeelnemers waren niet blij door haar uitspraken, want de economie blijft worstelen met de dubbele dreiging van een recessie en inflatie. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws