Ex-Ripple Executive gaat Australisch CBDC-project leiden

Ex-Ripple Executive gaat Australisch CBDC-project leiden

De Reserve Bank of Australia (RBA) heeft een Whitepaper uitgebracht met de titel "Australian CBDC Pilot for Digital Finance Innovation," waarin het proefproject voor digitale valuta van de centrale bank (CBDC) (eAUD) wordt aangekondigd, dat wordt geleid door een voormalig Ripple executive, Dilip Rao, als programmadirecteur van het CBDC-project.Rao, die heeft bijgedragen aan Ripple's XRP Ledger, een open-source en gedecentraliseerde blockchain voor de bancaire en financiële markt, gelooft dat het op XRPL gebaseerde real-time systeem kan worden gebruikt bij CBDC's.

XRPL staat erom bekend snel, energiezuinig en betrouwbaar te zijn, en ontwikkelaars een sterke open-source basis te bieden voor het uitvoeren van projecten.

De RBA heeft bekendgemaakt dat zij voor haar CBDC proefproject samenwerkt met het Digital Finance Cooperative Research Centre (DFCRC), een 10 jaar durend onderzoeksprogramma van 180 miljoen dollar, gefinancierd door industriële partners, universiteiten en de Australische regering, via het Cooperative Research Centres Program.

Het belangrijkste doel van dit proefproject is het identificeren van use cases en het verkrijgen van inzicht in de technologische, juridische en regelgevende aspecten van de eAUD CBDC.

 

Centrale Bank nodigt industrie uit om Use Cases in te dienen

De RBA heeft de industrie uitgenodigd om vóór 31 oktober gebruikscases in te dienen die de Australische economie en het financiële systeem ten goede zouden komen. DFCRC zei dat op 31 december minstens 12 use cases zullen worden geselecteerd voor verder onderzoek. Ook zullen de proeven met use cases op 1 januari van start gaan, en het eindrapport zal uiterlijk 30 juni volgend jaar worden gepresenteerd.

Alle voorstellen voor use cases die door deelnemers uit het bedrijfsleven worden ingediend, zullen worden gebruikt voor de beoordeling van de argumenten voor een Australische CBDC. Een beperkt aantal van deze use cases zal ook worden geselecteerd voor gebruik binnen de infrastructuur van het CBDC-proefproject.

Belangrijker is dat het eAUD platform zal worden geïmplementeerd op een private, geautoriseerde instantie van Ethereum.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws