Fortnite's Epic Games doet een Metaverse-investering om nog verder op te schalen

Fortnite's Epic Games doet een Metaverse-investering om nog verder op te schalen

Hoewel het woord "metaverse" is bijna een begrip geworden waar je overheen begint te lezen zonder lading, maar ,wanneer Epic Games een specifieke metaverse investering heeft gedaan ga je toch wel een paar keer knipperen met je ogen.

 

Epic investeert in metaverse infrastructuurontwikkelaar Hadean als onderdeel van hun laatste financieringsronde van 30 miljoen dollar, en dat kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van het bedrijf.

Epic Games, maker van Fortnite, is de eigenaar van een van de vele op videogames gebaseerde metaverses die al bestonden voordat de term zelfs maar populair werd, naast andere spellen als Roblox en Minecraft. In tegenstelling tot de meestal simpele op blockchain gebaseerde metaverses die een tijdje terug in het nieuws kwamen vanwege de verkoop van NFT-land, hebben spellen als Fortnite bloeiende ecosystemen en massaal bezochte virtuele evenementen voor hun community's.

Nu lijkt het erop dat Epic die evenementen nog verder wil opschalen, en ervoor wil zorgen dat zijn metaverse-ambities niet beperkt blijven tot de 100 spelers tellende battle royale . Dit zei Epic's VP van Unreal Engine Ecosystem, Marc Petit, over de investering tegen Forbes:

"De rekenkracht van Hadean zal de infrastructuur bieden die nodig is terwijl we werken aan een schaalbare metaverse," zei Petit. "De technologie van het bedrijf vult de Unreal Engine van Epic aan door enorme hoeveelheden gelijktijdige gebruikers mogelijk te maken en nieuwe tools te bieden aan makers en ontwikkelaars. We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan de groei van Hadean en kijken ernaar uit om te blijven samenwerken om de basis te leggen voor de metaverse."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws