Rusland keurt het gebruik van crypto voor cross-border betalingen goed

Rusland keurt het gebruik van crypto voor cross-border betalingen goed

In de nieuwste ontwikkeling heeft Rusland eindelijk groen licht gegeven voor het gebruik van crypto-activa in cross-border betalingen. Op donderdag 22 september bereikten de Bank van Rusland en het ministerie van Financiën samen een overeenkomst voor cross-border crypto-gebruik.

 

Ruslands lokale nieuwspublicatie Kommersant citeerde de onderminister van Financiën Alexei Moiseev die zei:

Nu hebben we op dit onderdeel al een wetsvoorstel waarover met de Centrale Bank overeenstemming is bereikt ... Het beschrijft in het algemeen hoe cryptocurrency kunnen worden aangeschaft, wat ermee kan worden gedaan en hoe er in eerste instantie wel of niet mee kan worden afgerekend bij internationale betalingen.

 

De huidige regel zal ook Russische inwoners toestaan om betalingen over de grens te sturen met behulp van digitale activa. Het voorgestelde beleid wil met name Russische staatsburgers toegang geven tot digitale portemonnees.

 

Zorgen voor sterke regelgevende maatregelen

Eerder deze maand zei Moiseev dat het financiële blok van de Russische regering een "te rigide" infrastructuur heeft voorgesteld voor het gebruik van crypto. Maar Moiseev had de legalisering van het gebruik van digitale activa voor grensoverschrijdende verrekeningen gesteund.

De onderminister van Financiën merkte ook op dat ze ervoor zullen zorgen dat er goede regelgeving komt om het illegale gebruik van crypto te voorkomen.  betaling voor drugs, enzovoort.

Nu openen mensen cryptowallets buiten de Russische Federatie. Het is noodzakelijk dat dit in Rusland kan, dat dit gebeurt door entiteiten die onder toezicht staan van de Centrale Bank, die zich moeten houden aan de eisen van de anti-witwaswetgeving, en allereerst natuurlijk hun klanten moeten kennen.

 

De gemengde relaties van Rusland met cryptocurrencies

Rusland heeft de afgelopen jaren een nogal gemengde relatie gehad met digitale activa. Al in 2020 wilde Rusland betalingen in Bitcoin en andere crypto-activa verbieden. De Russische president Vladimir Poetin had zelf een wetsvoorstel ondertekend dat het gebruik van digitale activa verbood.

Dit jaar in mei zei de Russische minister van Handel Denis Manturov echter dat ze cryptobetalingen vroeg of laat zouden legaliseren. De recente bekendheid van Rusland met digitale activa komt omdat het land dit jaar te maken heeft gekregen met grote sancties vanwege zijn invasie in Oekraïne. Als gevolg daarvan is Rusland afgesneden van het financiële SWIFT-systeem dat wereldwijd wordt gebruikt in de wereldhandel. Het benutten van crypto zou dus een middel kunnen zijn om de gevolgen van de sancties te verzachten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws