Bitcoin mining bedrijf vraagt faillissement aan

Bitcoin mining bedrijf vraagt faillissement aan

Compute North, het nieuwste slachtoffer van de aanhoudende downtrend, heeft een Chapter 11 faillissement aangevraagd bij de US Bankruptcy Court voor het Southern District of Texas.

 

De CEO van het bedrijf, Dave Perrill, stapte eerder deze maand ook uit zijn functie, maar blijft deel uitmaken van het bestuur.

Compute North in moeilijkheden

Volgens de voorwaarden van de indiening kan het bedrijf zijn activiteiten voortzetten terwijl het een uitgebreid herstructureringsplan opstelt om schuldeisers terug te betalen. Compute North onthulde dat het maar liefst $500 miljoen schuldig was aan tenminste 200 schuldeisers. Haar activa daarentegen is tussen de $100 miljoen en $500 miljoen waard.

De faillissementsaanvraag zal naar verwachting helpen om het bedrijf te stabiliseren terwijl het een herstructureringsproces uitvoert onder bescherming van de rechtbank.

Compute North werd in 2017 gelanceerd als een cryptomijnbedrijf. In de loop van het jaar breidde het zijn activiteiten uit naar co-locatiediensten die goedkope stroom voor datacenters aanbieden. Het bedrijf is ook de hostingfaciliteitpartner van Compass Mining, een andere reus in de BTC-miningsector. 

 

Miners hebben het moeilijk

De dalende prijzen van cryptocurrencies en de stijgende Amerikaanse rente hebben de ruimte voor digitale activa negatief beïnvloed. De inkomsten van mijnbouwbedrijven zijn diep gehinderd te midden van een nogal volatiele zomer. De sluiting had ook veel te maken met de oplopende energie kosten als gevolg van het conflict in Ukraïne 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws