Liverpool FC verlengt deal met blockchain startup ondanks onderzoek

Liverpool FC verlengt deal met blockchain startup ondanks onderzoek

Premier League voetbalclub Liverpool FC heeft aangekondigd dat het zijn samenwerking met de Franse blockchain startup Sorare zal uitbreiden, ondanks dat het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk wordt onderzocht.

 

De in Parijs gevestigde startup staat bekend om zijn fantasy game, waarin gebruikers digitale activa kunnen kopen in de vorm van spelerskaarten. Het bedrijf werkte vorig jaar voor het eerst samen met Liverpool FC en lanceerde digitale activa met behulp van blockchaintechnologie die spelers van het team voorstellen.

Het team uit Merseyside heeft nu een uitbreiding van de samenwerking met Sorare aangekondigd, waardoor het een officiële wereldwijde partner is geworden. Liverpool gaat samenwerken met de startup om "multimedia content" en "nieuwe unieke ervaringen" te produceren, aldus de officiële aankondiging.

Sorare, dat in 2021 $680 miljoen (£611 miljoen) ophaalde bij geldschieters waaronder SoftBank, wordt momenteel onderzocht door de UK Gambling Commission omdat men vreest dat het gokactiviteiten zonder vergunning uitvoert in Groot-Brittannië.

Een woordvoerder van Sorare zei: "Sorare blijft er zeer zeker van dat het geen enkele vorm van gokken aanbiedt, en dit is bevestigd door deskundige juridische adviezen in elk stadium sinds de oprichting van het bedrijf, ook bij het ondertekenen van nieuwe partnerschappen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws