JPMorgan CEO James Dimon noemt Crypto "gedecentraliseerde Ponzi Schemes"

JPMorgan CEO James Dimon noemt Crypto "gedecentraliseerde Ponzi Schemes"

"Ik ben een groot scepticus over cryptomunten, die je valuta noemt, zoals Bitcoin," zei James Dimon, CEO van JPMorgan Chase in een getuigenis van het congres, waar hem werd gevraagd wat hem ervan weerhoudt actiever te zijn in de cryptospace. "Het zijn gedecentraliseerde Ponzi schemes," zei Dimon.

 

Dimon voegde eraan toe dat stablecoins (digitale activa gebonden aan de waarde van de Amerikaanse dollar of andere valuta's) niet problematisch zouden zijn met de juiste regulering. 

 

Controversiële uitspraken van Dimon in het verleden

Dimon staat bekend om het doen van controversiële uitspraken als het gaat om crypto. Hij achtte Bitcoin in 2017 een fraude, maar zei later dat hij spijt had van die uitspraak. Later zei hij dat het waardeloos was maar dat hij klanten zou volgen, en onlangs erkende hij dat decentralised finance, waarbij banken worden vervangen door algoritmen, "echt" zijn.

Begin dit jaar, in juni, vertelde Dimon beleggers op een bedrijfsconferentie dat ze zich schrap moesten zetten voor een economische "orkaan". Dimon verduidelijkte later dat een orkaanachtige economische situatie geen gegeven is, maar een mogelijkheid en daarom drong hij er bij wetgevers op aan om op het ergste voorbereid te zijn "zodat we de juiste acties ondernemen als en wanneer dat gebeurt."


Aan de andere kant

In tegenstelling tot de opvattingen van Dimon, heeft JPMorgan zich gestort op de blockchain-technologie  en ook zijn eigen in-house stablecoin gelanceerd in 2020 dit was de eerste cryptocurrency gesteund door een Amerikaanse bank. 

JPMorgan heeft nieuw personeel aangenomen om de blockchain- en cryptoruimte binnen te dringen. Het bedrijf was ook de eerste Wall Street bank die in februari een aanwezigheid in de metaverse aankondigden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws