XRP stijgt 26% in een week, hier zijn twee factoren die bijdroegen aan de recente stijging

XRP stijgt 26% in een week, hier zijn twee factoren die bijdroegen aan de recente stijging

De prijs van XRP is in de afgelopen week met 26,22% gestegen en presteert daarmee beter dan Bitcoin en Ethereum, die momenteel respectievelijk 5% en 20% lager staan. Op het moment van publicatie trade XRP op $0,427, een stijging van 6,71% in de afgelopen 24 uur, aldus gegevens van CoinMarketCap.

 

Volgens on-chain analysebedrijf Santiment hebben twee factoren bijgedragen aan de recente stijging van XRP: toegenomen optimisme bij handelaren en een hoog whale volume. 

 

Het handelaarsoptimisme nam toe te midden van positieve ontwikkelingen in de lopende Ripple rechtszaak. Een bekende handelaar gaf aan dat XRP op dit moment de meest bullish set-up op de cryptomarkt heeft, met het potentieel voor een verdere uitbraak. 

Aanvullend op het optimisme van handelaren, is het recente bezoek van Caroline D. Pham, een Amerikaanse advocate die dient als commissaris van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aan Ripple Labs, waarvan ze verklaarde dat het deel uitmaakte van haar "leertoer". 

Velen geloven dat de timing van het bezoek misschien geen toeval is. Sommige XRP voorstanders speculeerden zelfs dat de CFTC het misschien overneemt als toezichthouder op de munt, wat zou kunnen betekenen dat XRP als een commodity wordt geclassificeerd. 

Ook zagen de afgelopen dagen aanzienlijke whale movements. Zoals gemeld door U.Today werd een overdracht van 30 miljoen XRP gemeld door WhaleAlert, terwijl nog eens 261 miljoen XRP-munten in de vorige dag door whales werden verplaatst tussen wallets op verschillende top exchanges. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws