Grand Theft Auto maker steunt web3 gamestudio met $7,6 miljoen

Grand Theft Auto maker steunt web3 gamestudio met $7,6 miljoen

David Jones, een van de bedenkers van de Grand Theft Auto series, heeft blockchain gaming studio Random Games gesteund in een ronde van 7,6 miljoen dollar. 

 

Random Games is een blockchain gamestudio die in september vorig jaar werd opgericht door Tony Harman, die leidinggevende functies heeft bekleed bij Nintendo en DMA Designs (de gamestudio achter de Grand Theft Auto serie), en Wyeth Ridgway, die heeft gewerkt aan Star Trek en Pirates of the Caribbean. 

Random Games creëert een "community owned" gamefranchise met de naam Unioverse, waarmee ontwikkelaars en fans naar believen gebruik kunnen maken van in-game assets om hun eigen spellen, stripboeken of zelfs T-shirts te maken. Degenen die dat doen kunnen hun creaties ook verkopen en het geld houden. 

"Stel je voor dat Marvel character art en 3D-modellen zou vrijgeven en fans zou zeggen dat ze hun fanfilms en comics moeten gaan maken - en daarvan profiteren," zei medeoprichter Tony Harman. "Zo groot is dit idee. We hebben een team van schrijvers, kunstenaars en ontwikkelaars van wereldklasse die de Unioverse bouwen en we geven het in feite weg."

Tony Harman

Het bedrijf zegt dat het de financiering zal gebruiken om zijn team uit te breiden, zodat het aan de slag kan met de eerste Unioverse-spellen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws