Britse toezichthouder zegt dat FTX niet bevoegd is om zaken te doen in het Verenigd Koninkrijk

Britse toezichthouder zegt dat FTX niet bevoegd is om zaken te doen in het Verenigd Koninkrijk

De hoogste financiële toezichthouder van Groot-Brittannië waarschuwt consumenten dat de cryptocurrency exchange FTX van Sam Bankman-Fried in het Verenigd Koninkrijk opereert zonder de juiste vergunning.

 

De Financial Conduct Authority (FCA) zei dat de op de Bahama's gevestigde exchange producten en diensten lijkt aan te bieden in het VK zonder zich te hebben aangemeld bij de toezichthouder of toestemming te hebben gekregen, aldus een verklaring van de toezichthouder.

"Wij geloven dat dit bedrijf mogelijk financiële diensten of producten aanbiedt in het Verenigd Koninkrijk zonder onze toestemming," zei de toezichthouder. "Bijna alle bedrijven en personen die financiële diensten of producten aanbieden, promoten of verkopen in het VK moeten door ons gemachtigd of geregistreerd zijn." 

De FCA zei dat FTX en elke firma in het VK die specifieke crypto-activa-activiteiten uitvoert, moet voldoen aan de gewijzigde "Money Laundering, Terrorist Financing and Transfer of Funds (Information on the Payer) Regulations," en zich moet registreren bij de toezichthouder.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws