Michael Saylor: Bitcoin beter dan fysiek eigendom voor gewone mensen

Michael Saylor: Bitcoin beter dan fysiek eigendom voor gewone mensen

MicroStrategy CEO en Bitcoin voorstander Michael Saylor verdubbelde zijn steun voor Bitcoin toen hij tijdens de Australia Crypto Convention de problemen uitlegde die samenhangen met het overdragen van de waarde van fysieke eigendommen zoals goud, bedrijfsaandelen of aandelen en onroerend goed.

 

Sprekend over het onderliggende proof-of-work (PoW) consensusmechanisme, benadrukte Saylor dat Bitcoin wordt ondersteund door 20 miljard dollar aan eigen mining hardware en 20 miljard dollar aan energie. 

Vervolgens wees hij erop dat traditionele activa zoals goud (in grote hoeveelheid) en land bijna onmogelijk over geografische grenzen heen te dragen zijn, en voegde daaraan toe:

 

"Als je een eigendom in Afrika hebt, zal niemand het van je willen huren als ze in Londen wonen. Maar als je een miljard dollar aan Bitcoin hebt, kun je het uitlenen of verhuren aan iedereen ter wereld."

 

Saylor onderstreepte verder de hoge onderhoudskosten en belastingen die verbonden zijn aan het bezitten en erven van fysiek eigendom op lange termijn, wat in het geval van Bitcoin niet bestaat. Wereldwijde spanningen bepalen ook het soort activa dat men zou mogen en kunnen meenemen naar andere landen. Hij legde uit:

"Bitcoin vertegenwoordigt een bezit dat je kunt bemachtigen in kleine stukjes die je overal bij je kunt dragen. Je kunt het aan de kinderen van je kinderen geven. En over 250 jaar is je familie misschien nog steeds eigenaar van het bezit."

 

Volgens Saylor hebben alleen royalty's zoals koning Charles III de vrijheid om hun rijkdom door te geven zonder zich zorgen te maken dat ze worden weg belast, "tenzij het Bitcoin is." De ondernemer herhaalde dat het Bitcoin-netwerk al meer dan 13 jaar niet is gehackt is en momenteel "het veiligste netwerk ter wereld" is.

Als afsluiting benadrukte Saylor de regelmatige upgrades die op het Bitcoin-netwerk worden uitgevoerd om het sneller en veiliger te maken, samen met innovaties rond layer-2 en layer-3 toepassingen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws