Europese Centrale Bank kiest Amazon en 4 andere bedrijven voor prototype digitale euro app

Europese Centrale Bank kiest Amazon en 4 andere bedrijven voor prototype digitale euro app

De vijf fintech-, betalings- en e-commercebedrijven zullen front-end prototypes maken voor de digitale euro, die in latere fasen van het CBDC-project zullen worden gebruikt.

 

In een aankondiging van vrijdag zei de ECB dat het "Big Four" techbedrijf Amazon, fintechbedrijf Nexi, de Spaanse digitale bank CaixaBank, het Franse betalingsplatform Worldline en het European Payments InitiativeI, had uitgekozen om zich elk te richten op de ontwikkeling van een prototype op basis van specifieke gebruikscases van de digitale euro. Volgens de centrale bank zullen de bedrijven front-end prototypes maken, die niet in latere fasen van het digitale muntproject zullen worden gebruikt.

De ECB koos de vijf bedrijven op basis van hun vervullende "specifieke capaciteiten" in vergelijking met 50 andere front-end ontwikkelaars die reageerden op de oproep van de centrale bank in april. Ambtenaren planden dat het project in het eerste kwartaal van 2023 zou worden afgerond als onderdeel van een tweejarige onderzoeksfase naar de digitale euro, die naar verwachting in oktober 2023 zal eindigen.

Omdat de belangstelling voor digitale valuta van centrale banken wereldwijd lijkt toe te nemen, hebben ECB-functionarissen de mogelijke gevolgen van een digitale euro voor Europa onderzocht, terwijl ze vaag zijn over of en wanneer de bank een CBDC zou kunnen uitbrengen. De centrale bank gaf in september 2021 opdracht tot een reeks focusgroepen over digitale betaalmethoden, die suggereerden dat het gebruik van digitale valuta bij online en fysieke winkels een belangrijk aspect van een digitale euro zou kunnen zijn. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws