Joe Biden presenteert raamwerk voor crypto regulatie

Joe Biden presenteert raamwerk voor crypto regulatie

President Joe Biden en zijn regering hebben geworsteld om de Amerikaanse cryptocurrency-industrie voor eens en voor altijd goed te reguleren. Vooral omdat de cryptocurrency-industrie aan populariteit blijft winnen, is het volgens het Witte Huis belangrijk om het te reguleren. Vandaag heeft het Witte Huis rapporten vrijgegeven waarin manieren worden geschetst om de crypto-industrie te reguleren.

 

Amerikaanse cryptocurrency-regelgeving

Volgens het Witte Huis zijn er bepaalde risico's voor de cryptomarkt. Niet alleen voor gebruikers, maar voor het hele financiële systeem zelf. Het Witte Huis maakt zich vooral zorgen over de volatiliteit van cryptomarkten. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt is op dit moment immers nog maar een derde van wat het eind 2021 was. 

 

crypto misdaad

Een belangrijk onderdeel van het door het Witte Huis aangekondigde nieuwe raamwerk heeft te maken met het bestrijden van 'cryptocriminaliteit'. Het rapport stelt een aantal manieren voor om criminaliteit in de cryptowereld aan te pakken. Het voorstel bevat nogal wat details over deze kwestie.

 

"Digitale dollar"

Een mogelijke "digitale dollar" werd ook genoemd. Volgens het rapport van het Witte Huis zou een dergelijke digitale valuta van de centrale bank (CBDC) aanzienlijke voordelen kunnen opleveren. Het onderzoek naar de lancering van een digitale dollar moet daarom worden voortgezet, aldus het rapport.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws