Crypto is niet " blijvend", aldus CEO van HSBC

Crypto is niet " blijvend", aldus CEO van HSBC

CEO Noel Quinn van 's werelds grootste bank HSBC zei dat er geen cryptodiensten zouden worden verleend. HSBC is meer tegen cryptocurrencies dan welke andere banken dan ook. De leidinggevende benadrukte dat hij zich wel zorgen maakt over de toekomstbestendigheid van de waarden van cryptocurrencies, maar dat hij niet zal vooruitlopen op de toekomstige koers ervan.

 

Noel Quinn, de chief executive van HSBC, verklaarde vorige week in een interview met een nationaal tv-programma dat de bank zich niet op de cryptocurrency markt zal begeven, inclusief de handel of exchanges.

Quinn ging vervolgens in op de vraag waarom HSBC minder voorstander is van cryptocurrencies dan andere banken. Hij vraagt of bitcoin als product geschikt is voor veel van de kopers in de markt op dit moment.

Op de vraag hoe bitcoin op de balansen van klanten moet worden beoordeeld vanwege de extreme volatiliteit, zei Quinn in mei vorig jaar tegen Reuters dat hij het meer zag als een beleggingscategorie dan als een betaalmiddel.

"Gezien de volatiliteit zitten we niet in bitcoin als een beleggingscategorie ... We promoten het niet als een beleggingscategorie binnen ons vermogensbeheer."

Ook HSBC stelt zijn toetreding tot stablecoins om soortgelijke redenen uit. Volgens hem hebben stablecoins wel enige reservesteun om de problemen met opgeslagen waarde aan te pakken, maar het hangt af van de betalende organisatie en van de structuur en toegankelijkheid van de reserve.

Internationale financiële instellingen als JP Morgan, DBS en Goldman Sachs zijn echter van plan zich in de Metaverse te vestigen en zich direct of indirect bloot te stellen aan de cryptocurrency-industrie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws