Greenpeace begint campagne van 1 miljoen tegen Bitcoin

Greenpeace begint campagne van 1 miljoen tegen Bitcoin

Greenpeace en de Environmental Working Group zullen $ 1 miljoen extra besteden aan online adverteren. Hiermee willen ze de Bitcoin-community onder druk zetten om de code van het netwerk te wijzigen. Volgens het persbericht moet het energieverbruik omlaag.

 

 

BTC van PoW naar PoS

Eerder op donderdag veranderde de Ethereum-blockchain zijn consensusmechanisme van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS). Door deze aanpassing aan de blockchain is energie-intensieve rekenkracht niet meer nodig.

Bitcoin met zijn PoW-netwerk, krijgt steeds meer kritiek en het stroomverbruik is vergelijkbaar met dat van sommige kleine landen. Dit werd ook bekritiseerd in een rapport van het Witte Huis over bitcoin-mining dat vorige week werd uitgebracht.

Klimaatgroepen duwen instellingen zoals Fidelity, BlackRock, Block en PayPal om het Bitcoin-protocol te beïnvloeden.

"We bevinden ons midden in een klimaatcrisis en iedereen heeft de verantwoordelijkheid om te handelen", zegt Rolf Skar, Special Projects Manager bij Greenpeace USA.

 

"De code veranderen, niet het klimaat"

"Terwijl branden over de hele wereld woeden en historische overstromingen levens en bestaansmiddelen verwoesten, haasten staats-, federale en bedrijfsleiders zich om zo snel mogelijk koolstofarm te worden", zegt Michael Bruhn, directeur van de campagne "Change the Norms, Not the Climate".

“Ethereum heeft aangetoond dat het mogelijk is om over te schakelen op een energie-efficiënt protocol met veel minder klimaat-, lucht- en watervervuiling. Andere cryptocurrency protocollen werken al jaren met efficiënte consensus mechanismen. Bitcoin is het buitenbeentje geworden en weigert uitdagend zijn klimaatverantwoordelijkheid te nemen”

De campagne "Change the Code, Not the Climate" die in maart werd gelanceerd, pleit voor wijzigingen in de Bitcoin-code om het enorme elektriciteitsverbruik door mijnwerkers in te perken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws