Do Kwon's paspoort ingetrokken

Do Kwon's paspoort ingetrokken

Naar verluidt zijn de Zuid-Koreaanse autoriteiten van plan de paspoorten van Terra-leider Do Kwon en andere werknemers in te trekken.


Gisteren werd bekend dat er arrestatiebevelen waren uitgevaardigd tegen Do Kwon en vijf andere personen die achter de Terra blockchain en zijn mislukte munten UST en LUNA zaten.

Volgens Munhwa News probeert Zuid-Korea's Ministerie van Buitenlandse Zaken nu de paspoorten in te trekken van vijf van de zes gisteren genoemde werknemers van Terraform Labs, waaronder Kwon.

Terra, zijn leidinggevenden en mogelijk ook zijn werknemers worden allemaal onderzocht door de Financial and Securities Crime Unit van het Seoul Southern District Prosecutor's Office. Het ministerie van Buitenlandse Zaken handelde naar verluidt op verzoek van de openbare aanklager.

Een ambtenaar van het ministerie zei: "Onder de zes uitgevaardigde arrestatiebevelen zijn aanvragen voor ongeldigverklaring van paspoorten ontvangen voor vijf personen, met uitzondering van buitenlanders."

Terraform Labs financieel manager Mo Han wordt in het rapport van vandaag genoemd als doelwit naast Kwon.

De enige persoon die in een arrestatiebevel van gisteren wordt genoemd en die is uitgesloten van paspoortintrekking lijkt Nicholas Platias te zijn, een stichtend lid van Terraform Labs en een Grieks staatsburger. Zijn huidige locatie is onduidelijk.

Het rapport van vandaag suggereert dat de personen in kwestie Zuid-Korea zijn ontvlucht naar Singapore. De paspoorten van de werknemers van Terra blijven echter nog een maand geldig. Als zodanig zullen aanklagers de betrokkenen waarschijnlijk onder druk zetten om voor die tijd terug te keren naar Zuid-Korea en hun paspoorten in te leveren.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zal de betrokkenen rechtstreeks een bericht van terugkeer sturen. Als die berichten niet worden ontvangen, zullen ze gedurende twee weken op de website van het ministerie worden gepubliceerd.

Singapore heeft geen uitleveringsverdrag met Zuid-Korea en is daarom niet wettelijk verplicht de door de autoriteiten gezochte personen terug te sturen. Het is onduidelijk welke maatregelen Zuid-Koreaanse aanklagers zullen nemen als ze niet uit eigen beweging terugkeren.

Deze ontwikkeling is de laatste stap om leidinggevenden van Terra verantwoordelijk te houden voor de mislukking van het project. Het blockchainproject stortte aanvankelijk in mei in toen de prijzen van crypto-activa die met het project samenhingen snel daalden. Pogingen om het project nieuw leven in te blazen gaan hoe dan ook door.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws