The fall of the Apes- Het Bored Ape Yacht Club virtuele landverkoop fiasco

The fall of the Apes- Het Bored Ape Yacht Club virtuele landverkoop fiasco

In het voorjaar van 2022 lanceerde Yuga Labs, de maker van de populaire Bored Ape Yacht Club NFT collectie, een verkoop van virtuele landeigendommen voor zijn metaverse project Otherside. Bijna onmiddellijk verdiende Yuga Labs ongeveer 320 miljoen dollar met de verkoop van zijn op Ethereum gebaseerde virtuele land, die Yuga Labs "Otherdeeds" noemt voor zijn 55.000 percelen virtueel land in Otherside.

Helaas voor velen verliep de verkoop niet zo soepel als verwacht. De landverkoop maakte de Ethereum blockchain gedurende enkele uren bijna onbruikbaar en leidde waarschijnlijk tot de permanente vernietiging van een recordbedrag van $158 miljoen aan Ether. De overwerkte Ethereum blockchain leidde op zijn beurt tot recordhoge gass-kosten, variërend van $6.500 tot wel $14.000 aan gass-kosten (vergoedingen die gebruikers moeten betalen als onderdeel van de prijs voor elke Ethereum transactie, waaronder NFT's) meer dan het dubbele van de initiële kosten van een Otherdeed NFT zelf. De initiële prijs van een Overdeed NFT was vastgesteld op ongeveer $5.800 voordat hij omhoog schoot door de stijging van de vraag en de waarde van ApeCoin.

Misschien wel het belangrijkste gevolg van de Overdeed verkoop, waren de duizenden dollars aan gass-kosten die verloren gingen door potentiële kopers die hun transacties lieten mislukken. Yuga Labs bood terugbetalingen aan alle getroffen gebruikers, maar deze terugbetalingen hielden geen rekening met de gass-kosten en andere bedragen die verloren gingen door gebruikers die andere crypto-activa verkochten om zich de Otherdeeds te kunnen veroorloven.

Met veel mensen die zich gedupeerd voelen en de collectieve publieke verontwaardiging over de Otherdeed verkoop, is het eerlijk om te vragen hoe Yuga Labs is ontsnapt zonder enig overheidsoptreden. Het eenvoudige antwoord is dat er een gebrek is aan toezicht op deze verkoop door overheidsinstanties. De invoering van regels en voorschriften voor deze transacties zou kunnen helpen om verantwoording af te leggen en fraude te voorkomen.

door middel van regels zou bij de marketing en verkoop van effecten een kader geschept kunnen worden voor nieuwe voorschriften die op deze verkopen kunnen worden toegepast. Het doel van alle nieuwe voorschriften in deze sector moet zijn om fraude te voorkomen, om de consument voldoende bescherming te bieden in het geval van een nieuwe mislukte verkoop zoals die van Overdeed, terwijl de toegang van het grote publiek tot deze transacties niet wordt beperkt.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws