web3 games en metaverse projecten harkten in augustus $748 miljoen binnen

web3 games en metaverse projecten harkten in augustus $748 miljoen binnen

Volgens gegevens gepubliceerd door DappRadar neemt de belangstelling voor op blockchain gebaseerde spellen toe, ondanks de aanhoudende crypto-winter.

 

Het gegevensverwerkings- en analysebedrijf maakte bekend dat bedrijven op het gebied van Web3-spellen samen met andere metaverse projecten sinds begin augustus zo'n $750 miljoen hebben opgehaald. Het cijfer van augustus betekent een stijging van 135% ten opzichte van de cijfers van juli. Er was echter een daling van 16% ten opzichte van die van juni.

Gabriel Leydon, de oprichter van Machine Zone, droeg $200 miljoen bij aan het genoemde cijfer. Zijn studio voor mobiele spelletjes creëerde projecten als Game of War en Mobile Strike. De Singaporese investeringsmaatschappij Temasek leidde onlangs ook een financieringsronde van $100 miljoen voor Animoca Brands.

Investeringen zijn in de Web3 ruimte blijven stromen. In juni haalde het Australische NFT scalingsplatform Immutable $500 miljoen op om ontwikkelaars te steunen die op blockchain gebaseerde spellen en NFT bouwen.

De totale investering in blockchain-spellen in 2022 bedraagt ongeveer $7 miljard, waarmee het hele jaar 2021 al omver wordt gegooid. "De hoeveelheid investeringen toont aan dat ondanks de uitdagende en onzekere omstandigheden op de markten voor digitale activa, grote investeringsentiteiten bullish blijven op de GameFi industrie," verklaarde DappRadar.

Het analysebureau suggereerde ook dat de blockchain gaming industrie nog in de kinderschoenen staat en veel mogelijkheden met zich meebrengt. Ze vervolgden dat alleen degenen die er deel van uitmaken zien dat de sector zich "voortdurend ontwikkelt en uitvindt".

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws