Square Enix gooit focus meer op blockchain-technologie

Square Enix gooit focus meer op blockchain-technologie

De Japanse uitgever van videogames Square Enix is ​​van plan om controversiële blockchain-technologie in zijn games te implementeren.

 

De tokenized economie in nieuwe videogames

Het videogamebedrijf werkt naar verluidt samen met blockchain-bedrijf Oasys, dat beweert milieuvriendelijk te zijn. Dit komt voornamelijk door hun energie-intensieve proof-of-stake-mechanisme in plaats van de energie-intensieve proof-of-work-methode.

Beide bedrijven hopen een tokenized economie te ontwikkelen in nieuwe videogames op basis van blockchain-technologie. Het is onduidelijk of bestaande videogames op termijn ook zo'n update zullen krijgen.

Wellicht ook NFT's en Metaverse 

Square Enix is ​​niet het enige videogamebedrijf dat investeert in het Oasys-platform. Bedrijven als Bandai Namco, Sega en Ubisoft hebben zich aangesloten bij hetzelfde platform. Square Enix en Oasys zeiden dat hun deal hen in staat zal stellen "de haalbaarheid te onderzoeken van het benutten van gebruikersbijdragen" om nieuwe games op de blockchain te ontwikkelen.

Dit is niet de eeste keer dat Square Enix in de cryptowereld duikt. Eerder werd bekend dat het bedrijf de markt nauwlettend in de gaten houdt en naast blockchaintechnologie ook werkt aan onder meer NFT's en Metaverse. Nu gaan ze echter een stap verder. Het is onduidelijk wat de toekomst biedt voor het bedrijf in deze wereld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws