Nee, Terra Classic gaat niet naar $1. Dit is waarom

Nee, Terra Classic gaat niet naar $1. Dit is waarom

Mt. Gox, een populaire Bitcoin exchange die acht jaar geleden moest sluiten na een rampzalige hack, heeft aangekondigd dat het "te zijner tijd" zal beginnen met het terugbetalen van voormalige gebruikers. 

 

Volgens een woensdag door Mt. Gox curator Nobuaki Kobayashi vrijgegeven kennisgeving aan schuldeisers hebben voormalige Mt. Gox klanten tot 15 september de tijd om een claim in te dienen of over te maken. 

De failliete crypto-exchange, ooit de grootste ter wereld, ging in 2014 dicht na 850.000 Bitcoins (vandaag $16.8 miljard waard) te hebben verloren bij een enorme hack. 

Sindsdien wachten voormalige Mt. Gox gebruikers op uitbetalingen na een lange, slepende juridische strijd: het herstelplan van de ter ziele gegane beurs werd talloze keren uitgesteld en ex-CEO Mark Karpeles werd getroffen door een rechtszaak wegens fraude en nalatigheid (die vorig jaar werd geschrapt). 

Alle schuldeisers zullen een "basisbetaling" ontvangen, aldus het document, en ze kunnen kiezen of ze de rest van hun geld via een vervroegde betaling ineens krijgen of het later ontvangen. Schuldeisers die na 15 september een vordering indienen kunnen mogelijk niet verwerkt worden, voegde het document eraan toe. 

De uiterste datum voor de terugbetaling van het basisbedrag moet nog bekend gemaakt worden.

Sommigen hebben gespeculeerd dat de uiteindelijke uitbetaling van de Mt. Gox fondsen de prijs van 's werelds grootste cryptocurrency zou kunnen doen instorten. Maar het huidige plan houdt in dat Bitcoin, en geld uit geliquideerde Bitcoin, in delen wordt vrijgegeven, vermoedelijk om juist dit soort marktshocks te voorkomen. 

Het in Tokio gevestigde Mt. Gox was ooit de grootste crypto exchange, die meer dan 70% van het wereldwijde Bitcoin handelsvolume verwerkte. Maar het ontbrak de beurs aan beveiliging en de overval, waarbij criminelen geld afpersten van meer dan 24.000 klanten, is nog steeds een van de grootste hacks in de geschiedenis van crypto.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws