NFT-marktplaats OpenSea ondersteunt geen Ethereum-splitsingen

NFT-marktplaats OpenSea ondersteunt geen Ethereum-splitsingen

De fusie van het Ethereum (ETH) netwerk vindt plaats op 15 september. Vanaf dat moment is het netwerk Proof of Stake (PoS). Veel mijnwerkers ondersteunen het plan echter onder geen enkele omstandigheid. Daarom willen ze een proof-of-work (PoW)-splitsing van het netwerk implementeren, zodat ze kunnen blijven minen. Ondertussen heeft NFT-marktplaats OpenSea gemeld dat ze deze netwerksplitsing niet zullen ondersteunen.

 

OpenSea en Ethereum

OpenSea is verreweg de grootste niet-fungible token (NFT) marktplaats. Het is zelfs zo groot dat OpenSea soms het grootste deel van alle transactiekosten draagt ​​die op het Ethereum-netwerk plaatsvinden. NFT-transacties worden immers meestal op Ethereum gedaan.

Volgens The Block is tot nu toe voor ongeveer $ 31 miljard aan ethereum-gerelateerde NFT's op het platform verhandeld.

OpenSea is daarom ook een belangrijke speler in het Ethereum-ecosysteem en heeft grote invloed. Ondertussen heeft de markt gereageerd op geruchten dat het Ethereum-netwerk zou kunnen splitsen. Het antwoord is simpel: we ondersteunen dergelijke splitsingen niet. Binnenkort ondersteunen we alleen nog de officiële proof-of-stake-versie van het Ethereum-netwerk.

“Ten eerste, en dat is het belangrijkste, zijn we vastbesloten om alleen NFT’s te ondersteunen op de geüpgrade PoS (proof-of-stake) Chain. Hoewel we niet zullen speculeren over potentiële forks – voor zover er forked NFT’s op ETHPoW bestaan – zullen ze niet worden ondersteund of weerspiegeld op OpenSea.”

 

Ethereum POW

Naarmate Ethereum naar PoS verhuist, zullen ETH-tokens voor het minen ophouden te bestaan. In feite betekent dit ook dat de huidige miners hun baan zullen verliezen. Daarom zijn sommige miners op zoek naar alternatieven. Een voorbeeld is de mijnbouwpool Ethermine. Ze zullen binnenkort stoppen met het aanbieden van miningpools en in plaats daarvan stakingspools aanbieden.

Er is echter ook een groep miners die wanhopig probeert de status-quo te handhaven. Daarom willen ze het netwerk opsplitsen zodat de PoW-versie van het Ethereum-netwerk voortleeft. Over twee weken weten we of dit plan echt werkt.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws