El Salvador investeert 200 miljoen in ‘Bitcoin Beach’

El Salvador investeert 200 miljoen in ‘Bitcoin Beach’

El Zonte is een strand in El Salvador, ook wel bekend als "Bitcoin Beach". Het kreeg deze naam vanwege de adoptie van cryptocurrencies. De regering van het land zal nu meer dan $ 200 miljoen investeren om van Bitcoin Beach een toeristische attractie te maken.

 

203 miljoen dollar geïnvesteerd

Door Bitcoin volledig te accepteren en te gebruiken om een ​​circulaire economie in de regio te ontwikkelen, heeft het strand een iconische status bereikt. Deze investeringen zullen worden gebruikt om de bouw van nieuwe faciliteiten te realiseren, die de vakantie-ervaring voor toeristen verder zullen verbeteren. President Nayib Bukele schreef het volgende over investeren in Bitcoin Beach:

“El Zonte staat voor velen bekend als Bitcoin Beach. We gaan een gebied van 15.000 vierkante meter aanpakken, hierin komt een winkelcentrum, parkeerplaats, strandclub en zuiveringsinstallatie om het gebied nieuw leven in te blazen.”

– Nayib Bukele

Ook Surf City Beach, beter bekend als El Tunco, zal profiteren van deze renovaties. Meer dan $ 203 miljoen aan investeringen, waaronder fietspaden, nieuwe drainage, voetgangersoversteekplaatsen en 14 bruggen, zei Bukele.

 

Bitcoin zorgt voor toerisme

De belangrijkste investering maakt deel uit van de tweede fase van het Surf City-project, dat tot doel heeft meer toeristen naar het gebied te trekken. Het is geen verrassing dat het land zich volledig inzet voor toerisme. Sinds het accepteren van Bitcoin is El Salvador erg populair geworden onder reizigers.

Een recent rapport bevestigde dat El Salvador een van de weinige landen op de lijst is die de toeristische winsten heeft teruggebracht tot pre-pandemische niveaus. Bukele schrijft dit toe aan drie factoren: de afname van het aantal criminele bendes in de regio, de groei van de surfindustrie en de adoptie van Bitcoin.

Andere functionarissen in de regering van El Salvador hebben bitcoin ook geprezen als een aanjager van de toename van het toerisme dit jaar. De minister van Toerisme van El Salvador, Morena Valdez, zei in april dat het gebruik van bitcoin als wettig betaalmiddel heeft bijgedragen aan de groei van 30 procent van de industrie.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws