Changpeng Zhao: Hoe Binance koning opklom van zero tot hero

Changpeng Zhao: Hoe Binance koning opklom van zero tot hero

Changpeng Zhao is nu het meest herkenbare gezicht in crypto. Maar hoe klom hij in betrekkelijk korte tijd tot zo'n grote hoogte? Hier is een korte kijk op zijn achtergrond.

 

\Veel mensen verdienen miljoenen (en verliezen miljoenen) via de handel in cryptocurrency. In 2022 staat het aantal miljardairs dat een fortuin in crypto verworven heeft nu op 19, zeven meer dan in 2021.

Maar het verhaal van miljardair Changpeng Zhao, algemeen bekend als "CZ", is echt opmerkelijk. CZ is nu de CEO van 's werelds grootste crypto ruilbeurs naar handelsvolume.

Hoewel de in Dubai gevestigde oprichter van Binance een selfmade miljardair is, had hij in China een nederige start gehad.  

CZ werd geboren in Jiangsu uit een professor vader. Zijn vader werd bestempeld als een pro-burgerlijk intellect en verbannen nadat CZ geboren was. Dit bracht hen ertoe zich uiteindelijk in Canada te vestigen.

 

Changpeng Zhao: China naar Canada naar Dubai

Tegen de tijd dat CZ met zijn ouders naar Canada emigreerde, was hij twaalf. In Vancouver groeide hij uit tot zijn tienerjaren, vergezeld van vrienden van verschillende achtergronden en culturen.

Dat was ook de aanleiding voor CZ om Dubai als zijn nieuwe woonplaats te kiezen. Hij is er sinds eind 2021. Hij zei dat de cryptocurrency ruimte erg internationaal en gediversifieerd is, en dat Dubai een echt innovatiecentrum is dat onderdak biedt aan een zeer diverse en innovatieve groep.

Nadat hij in Canada zijn hoofdvak computerwetenschappen had gedaan, raakte CZ betrokken bij de ontwikkeling van marktgerichte handelssoftware. Dit omvatte een stage op de Tokyo Stock Exchange en een voltijdse baan van vier jaar bij de wereldwijde financiële datagigant Bloomberg.

Terwijl hij bij Bloomberg werkte, ontwikkelde Zhao handelssoftware voor Wall Street. Deze was bedoeld om beleggers te helpen contracten te kopen en verkopen die gebruikt worden om een assets tegen een vooraf bepaalde prijs te verhandelen.

Daarna richtte hij zijn eerste bedrijf op, Fusion Systems, dat handelssystemen bouwde voor makelaars.

Vóór de lancering van Binance was hij betrokken bij verschillende cryptobedrijven, waaronder zijn werk als hoofd van de technologie bij Blockchain.com. Het was hier dat CZ steeds meer belangstelling kreeg voor Bitcoin, 's werelds grootste digitale munt.

Ook al kwam CZ uit de traditionele financiële ruimte, toch werd hij geïnspireerd door Bitcoin, omdat het grenzeloos is en ongehinderd door tussenpersonen. Hij vond het mooi dat Bitcoin veel geldgerelateerde problemen aanpakte, zoals aanbod, vrijheid om te handelen, en lage kosten.

 

Het grootste cryptocurrency platform ter wereld

Geïnspireerd door de idealen van Bitcoin bouwde CZ Binance in minder dan acht maanden. Na de lancering in juli 2017 werd in datzelfde jaar Binance Coin gelanceerd.

Later in 2019 steeg Binance in waarde, tot $ 4,5 miljard in april van dat jaar. De groei is daar niet gestopt.

Binance heeft een eerste stap gezet naar uitbreiding in Abu Dhabi nadat het in april groen licht kreeg om activiteiten te beginnen, waarmee het zijn plannen in de regio verder uitbreidt.

Binance heeft momenteel ongeveer 120 miljoen gebruikers, en er wordt dagelijks ongeveer $ 50 miljard op het platform verhandeld.

Zhao staat momenteel op de 35e plaats van de lijst van rijkste mensen ter wereld, met een geschat vermogen van $ 34,5 miljard, per augustus 2022. Dit is volgens de Bloomberg Billionaires Index. Bijna al CZ's nettowaarde in is cryptocurrency.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws