Crypto.com stuurt per vergissing $10 miljoen naar vrouw

Crypto.com stuurt per vergissing $10 miljoen naar vrouw

het Crypto-platform crypto.com stortte per ongeluk meer dan $ 10 miljoen op de rekening van een Australische vrouw en besefte de fout pas 7 maanden later. 

 

Crypto.com heeft nu juridische stappen ondernomen tegen de eigenares van de rekening, Thevamanogari Manivel, en haar zus Thilagavathy Gangadory, nadat Manivel verzuimde het geld terug te geven.

Volgens de Mail Online begon de kwestie toen een medewerker van Crypto.com in mei 2021 de opdracht kreeg mevrouw Manivel een terugbetaling van $100 te geven. Het rekeningnummer werd echter per vergissing in het betalingsvakje gekopieerd in plaats van de $100, en $10.474.143 werd naar mevrouw Manivel gestuurd.

Het bedrijf realiseerde zich zijn fout toen een controle vóór Kerstmis 2021 die aan het licht bracht. Toen het probeerde het geld terug te krijgen, ontdekte het dat mevrouw Manivel $1,35 miljoen had uitgegeven aan een luxe huis met 5 slaapkamers, en dat de rest naar andere rekeningen was overgebracht.

In februari van dit jaar diende Crypto.com via de rechter een verzoek in om de bankrekening van mevrouw Manivel te bevriezen, maar het bleek dat $10,1 miljoen al naar een andere rekening was overgemaakt, en $430.000 naar Manivel's dochter.

Verder bleek dat de huisregistratie was overgemaakt naar Manivel's zus mevrouw Gangadory die in Maleisië woonde. 

Crypto.com heeft nu bij het Hooggerechtshof juridische stappen ondernomen tegen mevrouw Gangadory, om de kosten van het huis plus 10 procent rente terug te vorderen.

In hun afwezigheid heeft de rechtbank bevolen dat Gangadory Crypto.com $1,35 miljoen betaalt met een rente van $27.369, en bepaald dat het huis in Craigieburn verkocht moet worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws