CEO van FTX Sam Bankman-Fried ontkent berichten van overname Huobi Global

CEO van FTX Sam Bankman-Fried ontkent berichten van overname Huobi Global

Sam Bankman-Fried, de oprichter en CEO van FTX heeft geruchten ontkend die de ronde doen dat zijn cryptocurrency exchange gesprekken aanknoopt om Huobi Global over te nemen.

 

FTX zal Huobi Global niet kopen

Twee weken geleden meldden we dat Leon Li, de oprichter van Huobi Global een aandeel van 60% in het bedrijf wilde verkopen wegens groeiende financiële moeilijkheden. De deal zou het bedrijf op $3 miljard waarderen. 

Vroege speculaties legden een verband tussen Bankman-Fried's FTX, die de afgelopen maanden al financiële reddingslijnen heeft uitgestoken naar verschillende cryptobedrijven in moeilijkheden, waaronder exchange BlockFi en geldschieter Voyager Digital.

De crypto miljardair heeft echter via Twitter laten weten dat zijn bedrijf niet van plan was de exchange te kopen. Bankman-Fried schreef op Twitter:

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Just to be explicit because apparently a lot of people are saying this:<br><br>No, we are not planning to acquire Huobi.</p>&mdash; SBF (@SBF_FTX) <a href="https://twitter.com/SBF_FTX/status/1564263100597010438?ref_src=twsrc%5Etfw">August 29, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>


Sun ontkent ook belangstelling 

Justin Sun, oprichter van het blockchain netwerk Tron, de andere partij waarvan eerder werd gemeld dat ze geïnteresseerd was in een bod op het Huobi aandeel ontkende in een tweet elke belangstelling. 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">We have not engaged any matters related to the Bloomberg story at this moment.</p>&mdash; H.E. Justin Sun🌞🇬🇩 (@justinsuntron) <a href="https://twitter.com/justinsuntron/status/1558013871343824897?ref_src=twsrc%5Etfw">August 12, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>


Huobi Global, een van 's werelds grootste crypto beurzen, met een dagelijks handelsvolume van meer dan $1 miljard, wil de deal echter al eind augustus sluiten. Als er een koper gevonden wordt tegen de veronderstelde waardering, zou het een van de grootste crypto deals van het jaar zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws