JPMorgan adviseert investeerders om cryptocurrencies te verkopen

JPMorgan adviseert investeerders om cryptocurrencies te verkopen

De grote Amerikaanse bank JPMorgan heeft beleggers geadviseerd te stoppen met investeren in cryptocurrencies. Dit komt omdat de bank zich grote zorgen maakt over de agressieve houding van de Fed. Analisten raden beleggers momenteel aan om alleen dingen te kopen die hun waarde behouden.

 

De bearmarkt is nog lang niet voorbij

De aandelen- en cryptocurrency-markten daalden beide sterk op vrijdag. Dat komt omdat de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, een verklaring heeft afgegeven waarin staat dat de centrale bank, ongeacht de risico's die dit voor de economie met zich meebrengt, de rente zal blijven verhogen om de inflatie te beperken.

De aankondiging deed de hoop op een snel herstel op de financiële markten de bodem inslaan. Het voedde ook de voorspellingen dat de bearmarkt van dit jaar nog lang niet voorbij is.

De markten zijn sinds het begin van het jaar aan het dalen uit angst voor een verkrapping van het monetaire beleid om de inflatie te beteugelen. De hoogste inflatie in 40 jaar duwt de economie geleidelijk in een recessie. Daarom is het verstandig om hoge risico's te vermijden. JPMorgan-analisten adviseerden investeerders om cryptocurrencies te verkopen en weg te blijven van technische aandelen en bitcoin.

Volgens de zakenbank is de kans op een recessie erg groot. Wel verwacht de bank dat de economie volgend jaar normaler zal aanvoelen.

De vraag is of de Fed de economie voor die tijd niet te veel schade heeft toegebracht. Een strateeg van JPMorgan zei dat de Fed te veel heeft gedaan om de inflatie te verminderen, wat aanzienlijke schade aan de economie heeft toegebracht. Hij ging verder met te zeggen dat de centrale bank de kracht van de Amerikaanse economie overschatte.

 

De meeste cryptocurrencies zijn troep

Umar Farooq, CEO van de blockchain-divisie van JPMorgan, is van mening dat de use-cases voor blockchain-technologie en cryptocurrencies nog niet volledig worden begrepen. Farooq zei tijdens een workshop dat er maar een paar tokens zijn die logisch zijn, en tot nu toe zijn de meeste gewoon rommel. Farooq voorspelt dat de meeste cryptocurrencies binnenkort zullen verdwijnen.

Ondanks deze negatieve retoriek heeft hij blockchain en crypto zeker niet afgeschaft. Farooq zei dat hij verwacht dat grote bedrijven die blijven investeren in de technologie binnenkort grote winnaars zullen zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws