Crypto-automaten beheerder Bitcoin Depot gaat naar de beurs voor $885 miljoen

Crypto-automaten beheerder Bitcoin Depot gaat naar de beurs voor $885 miljoen

De populaire beheerder van cryptocurrency geldautomaten Bitcoin Depot is naar verluidt van plan een beursgenoteerd bedrijf te worden via een samenwerking met SPAC GSR II Meteora Acquisition Corp.

 

Een special-purpose acquisition company (SPAC) is een beursgenoteerde onderneming die is opgericht om een bestaande entiteit te fuseren of te kopen. Hoewel SPACs via IPO's kapitaal van investeerders ophalen, hebben ze geen actieve bedrijfsactiviteiten, en investeerders kunnen hun geld terugtrekken voordat een fusie of overname voltooid is.

SPAC's bieden een goedkoper en sneller alternatief voor traditionele IPO's, en maken het zo mogelijk dat particuliere bedrijven naar de beurs gaan.

 

Bitcoin Depot tekent $885M SPAC Deal

De Wall Street Journal meldde donderdag dat de overeenkomst tussen Bitcoin Depot en GSR II Meteora SPAC $885 miljoen waard is. Als de deal goedgekeurd en gesloten wordt, zal Bitcoin Depot het lege bedrijf op de beurs vervangen.

Het rapport merkte verder op dat GSR II Meteora ongeveer $320 miljoen ophaalde, die de geldautomaten exploitant kan gebruiken om zijn activiteiten uit te breiden. Als investeerders er echter voor kiezen hun investeringen te cashen, zal het bedrijf met minder middelen overblijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws