ETH Foundation: Vind de fouten en ontvang tot wel 1 miljoen aan beloningen

ETH Foundation: Vind de fouten en ontvang tot wel 1 miljoen aan beloningen

De Ethereum-Merge komt steeds dichterbij en de spanningen die daarmee gepaard gaan nemen toe. Verloopt alles volgens plan? Voor nog meer zekerheid biedt de Ethereum Foundation nu een bugbounty van $ 1 miljoen aan voor het vinden van kritieke fouten in de code. Voor degenen die erin slagen om kritieke gebreken te vinden, worden rijkelijk beloond.

 

Deadline 8 september

De Ethereum Foundation vraagt ‚Äč‚Äčenthousiastelingen om voor 8 september eventuele bugs in de code te vinden. Niet elke kleine bug in de code levert hetzelfde bedrag op. De beloning van $ 1 miljoen wordt alleen toegekend als het gaat om potentieel fatale bugs in Ethereum. Met kwetsbaarheden met een hoog risico kunt u $ 200.000 verdienen. Als het gaat om "gemiddeld risico", ligt $ 40.000 voor het grijpen, terwijl exploits met "laag risico" $ 8.000 waard zijn.

De fusie staat al jaren op de planning en nu lijkt de code goed voorbereid op de grote transitie. Als alles volgens plan verloopt, behoort proof-of-work mining op Ethereum binnen een maand tot het verleden en draait het hele netwerk volledig op proof-of-stake. Een enorme verandering met veel implicaties voor de beveiliging van het netwerk. Ethereum biedt grote besparingen op de energiekosten, maar ook andere risico's. Onder andere het risico van centralisatie.

 

De enorme risico's van proof-of-stake

De huidige situatie is dat gecentraliseerde partijen zoals Coinbase en Kraken, gezamenlijk meer dan 66% van de aandelen bezitten. De grootste angst is hun onvermogen om overheidsopdrachten te negeren. Het Amerikaanse verbod op Tornado Cash dat we momenteel zien, kan in de toekomst met verschillende andere applicaties op het nieuwe Ethereum gebeuren.

Coinbase heeft gezegd dat het voor hen onmogelijk is om het verbod van de overheid te negeren. Als gevolg hiervan zijn sommige services op het Ethereum-netwerk mogelijk niet langer beschikbaar. Dit zou een enorme spanning binnen het netwerk kunnen veroorzaken, waarbij velen hun ethereum of zelfs een blockchain-splitsing verliezen door op gecentraliseerde platforms te gokken. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws