Vitalik Buterin: “Cryptobetalingen zijn superieur"

Vitalik Buterin: “Cryptobetalingen zijn superieur"

Vitalik Buterin, het brein achter Ethereum, ontdekte dat mensen de superioriteit van cryptobetalingen nog steeds onderschatten. Volgens Buterin zijn cryptobetalingen een "enorme drijfveer" voor internationale handel, liefdadigheidsinstellingen en zelfs binnenlandse betalingen.

 

Buterin mening

Volgens Buterin is het niet alleen het vermogen om overheidscensuur te vermijden, maar het gemak dat cryptobetalingen "superieur" maakt aan traditionele systemen. De adoptie van cryptocurrency-betalingen begint ook langzaam stappen te nemen. Uit een PYMNTS-enquête genaamd "Paying with Cryptocurrency" bleek dat 85% van de bedrijven met een omzet van meer dan $ 1 miljard crypto als betalingsoptie gebruikt.

 

 

 

Ook de beschikbaarheid van cryptobetaalkaarten neemt snel toe. Zo zijn Binance en Mastercard onlangs een samenwerking aangegaan om betaalkaarten in Argentinië te lanceren. Een land dat perfect is voor adoptie van cryptocurrency, aangezien de inflatie daar volledig uit de hand loopt. Veel van deze kaarten belonen hun gebruikers ook met cashback in de vorm van cryptocurrencies en vergemakkelijken betalingen in verschillende cryptocurrencies.

 

Internationale betalingen en liefdadigheidsinstellingen

Buterin is van mening dat cryptobetalingen momenteel het meest effectief zijn voor internationale betalingen en liefdadigheidsondersteuning. In deze gevallen kan betalen met fiat-valuta lang duren en vaak veel geld kosten. Het enige probleem is dat de ontvanger van de cryptocurrency deze meestal nog moet omzetten in iets om daadwerkelijk te kopen. Dit is iets wat Buterin niet direct vermeldt. Het kost ook geld om bitcoin in te wisselen voor fiat op een beurs, dus je verliest een deel van je "winst".

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws