Tornado Cash belangrijkste witwasmiddel voor NFT Fraudes

Tornado Cash belangrijkste witwasmiddel voor NFT Fraudes

Tornado Cash, een cryptocurrency mixer die onlangs met sancties van de VS werd getroffen, was vóór het verbod het favoriete hulpmiddel voor het witwassen van illegale opbrengsten van NFT scams, volgens blockchain analytics firma Elliptic Enterprises.

 

De mixer "was de bron van $137,6 miljoen aan cryptoassets die door NFT marktplaatsen verwerkt werden en het witwasmiddel bij uitstek voor 52% van de opbrengsten van NFT scam voordat het gesanctioneerd werd," schreef de firma in een woensdag uitgebracht rapport.

Diensten aangeboden door platforms als Tornado Cash kunnen gebruikt worden om transacties te verdoezelen door tokens van verschillende bronnen te mengen voor ze naar de uiteindelijke ontvangers te sturen, waardoor ze een populair hulpmiddel zijn bij illegale praktijken. 

Treasury's Office of Foreign Assets Control sanctioneerde Tornado Cash eerder deze maand, zeggende dat het platform gebruikt was om meer dan $7 miljard aan cryptocurrency wit te wassen sinds de oprichting in 2019, waaronder honderden miljoenen dollars aan fondsen die gestolen waren door Noord Koreaanse hackers. De actie kwam nadat de afdeling in mei soortgelijke stappen ondernam tegen de mixer Blender.io.   

De failliete cryptocurrency geldschieter Celsius Network beweerde dinsdag in een rechtszaak dat zijn vroegere geldmanager, Keyfi en de oprichter Jason Stone, voor miljoenen dollars aan Celsius tegoeden stalen, onder meer door ze om te zetten in honderden NFT's, en Tornado Cash gebruikten om hun sporen uit te wissen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws