Beijing komt met ontwikkelingsplan voor Metaverse

Beijing komt met ontwikkelingsplan voor Metaverse

De gemeenteraad van Peking heeft het tweejarige Metaverse Innovation Development Plan aangekondigd. Het plan vereist dat alle regio's zich houden aan het onlangs uitgebrachte Web3-innovatieplan.

 

Actieplannen en innovatieplannen

Het ontwikkelingsactieplan verwijst naar Metaverse als een nieuwe generatie informatietechnologie en innovatie die het internet naar Web 3 kan drijven. Het innovatieplan is gericht op het bevorderen van de ontwikkeling van Metaverse-gerelateerde industrieën en het helpen van Beijing bij het opzetten van een referentiestad voor de digitale economie.

Daarnaast zijn verschillende regio's verplicht om technologische infrastructuur te bouwen en het gebruik ervan op stedelijk niveau te bevorderen. Het ontwikkelingsplan integreert technische middelen zoals 3D-visualisatie en GIS (Geografisch Informatiesysteem). In het document wordt dit als volgt uitgelegd:

Bevorder digitale onderwijsscenario’s, ondersteun diepgaande samenwerking tussen Metaverse-gerelateerde technologiebedrijven en onderwijsinstellingen, breid intelligente en interactieve online onderwijsmodellen uit en ontwikkel industriebrede digitale onderwijsplatforms.

Regionale en lokale raden hebben volgens rapporten ook de opdracht gekregen om financiële en personele ondersteuning te bieden voor het opzetten van virtual reality. De gemeentelijke overheid van de stad heeft ook gevraagd om niet-fungible token (NFT)-technologietrends te volgen en een regulerend sandbox-programma te onderzoeken om innovatie verder te ondersteunen.

 

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws