China begint aan de volgende fase van haar CBDC

China begint aan de volgende fase van haar CBDC

In China kunnen lokale bewoners nu in verschillende steden e-CNY gebruiken om lokale bussen en metro's te betalen.

 

Elektronische CNY-betaling

China lanceerde dinsdag officieel de volgende ronde van zijn pilot-testprogramma voor digitale valuta (CBDC) van de centrale bank, volgens meerdere bronnen. In de stad Guangzhou kan nu een digitale yuan (e-CNY) CBDC worden gebruikt om openbare busritten te betalen. Dit is de eerste in zijn soort in het land. Passagiers downloaden hiervoor eenvoudig de e-CNY-app. Vervolgens storten ze geld in de app en scannen ze een QR-code in de bus om hun rit te betalen.

In Ningbo kunnen passagiers nu met e-CNY betalen voor metroritten op 125 verschillende metrostations. Ningbo is de negende stad in China die een e-CNY-pilot op een metrolijn lanceert.

 

Gebruiksvriendelijkheid is sterk verbeterd

De Chinese overheid heeft de beschikbaarheid van e-cny dit jaar flink vergroot. Bijdragen aan het fonds voor huisvesting van werknemers in Guangzhou werden vorige week al beschikbaar gesteld. De overheid is onlangs een samenwerking aangegaan met voedselbezorggigant Meituan en e-commerceplatform JD.com. Het doet dit om elektronische yuan-airdrops te maken die op de vermelde locaties kunnen worden uitgegeven.

In de laatste update van 20 juni hebben meer dan 6 miljoen unieke gebruikers e-CNY-geld uitgegeven aan Meituan. In juli zei JD.com dat het meer dan 4 miljoen e-commercetransacties had verwerkt ter waarde van ongeveer 900 miljoen yuan (131,6 miljoen dollar). In de eerste vijf maanden van 2022 werd ongeveer 830 miljard ($ 121,4 miljard) aan e-CNY-transacties geregistreerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws